Vintage wedding

Hvorfor vælge en vintage brudekjole?
En brud vil gerne føle sig smuk, unik og speciel på sin bryllupsdag, og er der en bedre måde at sikre det på end ved at bære en vintage kjole? Med så mange årtiers design at vælge imellem, er det nemt for en kvinde at finde en stil og et snit der klæder hende – og hun kan være sikker på at der ikke vil være en hel hær af andre brude, der også bærer hendes kjole.
Vintage brudekjoler har mange fordele i forhold til konventionelle brudekjoler:

  • Bedre kvalitet i konstruktionen, især kjoler fra 1950erne og tidligere.
  • Flere modeller/stilarter at vælge imellem
  • Gennemgående “unikhed”

Bær hvidt – eller ej
Brude idag vælgere oftere end nogensinde før en ikke-hvid kjole. Der er ingen regel der siger at en brud skal bære hvidt, eller at hun skal bære en bona fide “bryllupskjole”. Traditionen med den hvide brudekjole begyndte først i 1840, da Dronning Victoria giftede sig med Prins Albert. Dronningen ønskede at signalere at hendes regime ville være sparsommeligt, og hvide kjoler var meget billigere end farvede kjoler. Tidligere bar de fleste brude kjoler i farverne mørk rød, grøn, sort og lilla.

Overvej hvad der passer til din hår- og hudfarve, når du vælger din brudekjole. Ren hvid virker bedst for mørkhårede brude med en mørkere lød. Elfenben virker godt til rødt hår og lys hud. Champagne og meget varme flødefarvede/elfenbensfarvede kjoler komplimenterer de fleste hudfarver.

Størrelse?
Selvom mange vintage brudekjoler er til den lille side, kan de findes i alle størrelser. Visse kjolefaconer er mere tilgivende end andre. For eksempel er kjoler fra 1930erne normalt skåret på skrå, hvilket giver mere stræk og bevægelse i stoffet. I 1950erne blev flere brudekjoler masseproducerede, og fås derfor i mange størrelser.

Hvis en brud finder en kjole hun forelsker sig i, i en størrelse tæt på hendes egen, så få en syerske eller en, der er dygtig til at sy, til at tjekke sømrummene, for at se om den kan lægges ud.

Når du shopper efter din vintage brudekjole
Der er så mange steder du kan se efter vintage brudekjoler! Det er klogt at besøge en vintage-/genbrugsbutik og prøve forskellige kjoler for at finde ud af hvilken facon og æra, der passer dig bedst. Derefter kan du starte din søgning online. Her kan du finde et sandt overflødighedshorn af vintage kjoler i alle faconer, og i alle mulige prisklasser.

Når du shopper online, er det allervigtigste at kende dine mål. Find et målebånd og få nogen til at hjælpe dig med at få taget dine kropsmål. Dette er en god guide til hvad og hvor du skal måle.

Share this nice post: