Historien om vielsesringen

 – hvad, hvornår og hvorfor?

Vielsesringen har en stor betydning for et par, der gerne vil se sig selv sammen i fremtiden, men hvor stammer vielsesringen fra?

Vielsesringen er ikke blot et symbol på tro og love, men mere som en vigtig del af hele brudepagten. Vi skal helt tilbage til 1300-tallet for at forstå, hvordan vielsesringen er blevet så stort en trend.

Vielsesringen historisk set

Tilbage i 1300-tallet var det, som alt andet, adelen der først indførte den nye skik. Blandt borgerne i byerne blev denne skik så populær, at det den dag i dag stadig er i brug.

Man begyndte så småt at udveksle ringe som et tegn på, at der var indgået en aftale mellem to mennesker der elskede hinanden. I løbet af årene blev det både et symbol på den romantiske kærlighed og som statussymbol.


Ringene handler også om magt

Der har i løbet af årene været uenighed om, hvilken hånd ringen skal sidde på. Alle er enige om at den skal sidde på ringefingeren, men er det på højre eller venstre hånd? Nogle mennesker mener at den skal sidde på venstre hånd, fordi de mener, at der løber en åre direkte fra hjertet og ned til venstre ringfinger.

mere om vielsesringe

Andre mener at den skal sidde på højre hånd, fordi det er den mand giver håndsslag og dermed er der mere troskab i den hånd. Begge måder at bære sin vielsesring på, er tilladt.

Der er nogle mennesker der tror på, at den der først sætter vielsesringen på sin ægtefælles finger under vielsen, vil i deres ægteskab få magten. Dette er selvfølgelig overtro, men for ikke at risikere en akavet situation under vielsen er det en god ide at aftale rækkefølgen før brylluppet.

Nu om stunder er der ikke forbundet så mange traditioner og vandrehistorier om vielsesringene, men vanerne hænger ved.

Se fotos fra Aalborg

Share this nice post: